بهدی سازه 6 مرحله ساخت شومینه در فضای باز توسط خودتان + مقدار هزینه آن - بهدی سازه

تصمیم گرفته‌اید در حیاط خانه خود شومینه بسازید؟ این سؤال را اغلب افراد با حالتی تعجب می‌پرسند! زیرا تصور ساخت شومینه در فضای باز چیزی دور از ذهن است. اما باید به شما بگوییم که انجام این کار خیلی هم غیرواقعی است و شما می‌توانید همانطور که در داخل منزل از شومینه خود لذت ببرید، در فضای بیرون نیز از دیدن شعله‌های آتش به وجد بیایید.

نکته جالب در مورد ساخت شومینه در فضای بیرون این است که این قطعه فقط جنبه تزیینی و زیبایی ندارد، بلکه یک نقطه کانونی برای دورهمی‌های دوستانه و کسب آرامش است. حالا که فهمیدید ساخت شومینه در فضای باز امکان‌پذیر است، پس بدون اتلاف وقت به سراغ نحوه ساخت آن می‌رویم؛ با بهدی سازه همراه باشید.

مراحل ساخت شومینه در فضای باز

نحوه ساخت شومینه در فضای بیرون به شرح زیر است:

مرحله ۱: برنامه‌ریزی اولیه را انجام دهید

اولین گام این است که به حیاط خانه بروید و ببینید آیا فضای کافی دارید یا خیر! مهم است که برحسب فضای باز خود، ابعاد و محل شومینه را تعیین کنید. سپس از خود بپرسید: «نوع سوخت شومینه باید گازی باشد یا چوبی؟ آیا نیاز به دودکش است؟ برای ساخت شومینه باید از چه متریالی استفاده کرد؟ چقدر بودجه نیاز است؟ نحوه نگهداری از شومینه چگونه خواهد بود؟ مهم است که اول به این سؤالات پاسخ دهید.

مطلب پیشنهادی: میز و صندلی فضای باز : دورهمی آخر هفته با بهترین مبلمان باغی

ezgif 7 1a6d2571b57f

مرحله ۲: وسایل مورد نیاز خود را انتخاب کنید

ابزارو مصالح مورد نیاز:

  • پتک
  • چکش
  • گان تزریق سیلیکون
  • تراز لوبیایی
  • گونیا
  • نردبان
  • سیمان
  • آب
  • ماله بنایی

مرحله ۳: با ساخت فونداسیون شومینه شروع کنید

چگونگی ساخت شومینه در فضای باز

اجرای فونداسیون مهم‌ترین بخش از مراحل ساخت شومینه در فضای باز است. به مانند ساختمان، شومینه نیز به فونداسیون نیاز دارد. این فونداسیون برای جلوگیری از نشست شومینه اجرا می‌شود، زیرا شومینه سنگی از وزن زیادی برخوردار است و ممکن با جابجایی کوچک فرو بریزد. برای ساخت فونداسیون از میلگرد و مخلوط سیمان و آب استفاده می‌شود.

برحسب ابعاد فونداسیون می‌توانید میلگردهای نمره ۱۰ را در فواصل ۱۵ سانتی‌متری با استفاده از مفتول به یکدیگر وصل کنید. اما قبل آن باید به اندازه ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر زمین حیاط را حفاری کنید، سپس بعد از صاف کردن سطح زمین، میلگردها را در فاصله ۱۰ سانتی متری نسبت کف زمین با استفاده تکه سنگ یا آجر قرار دهید. سپس مخلوط سیمان و آب را در داخل گودال بریزید و سطح آن را با ماله صاف کنید. بعد از خشک شدن سیمان، سطح آن را به مدت سه روز و روزی سه بار آبیاری کنید.

مرحله ۴: یک پایه سنگی ایجاد کنید

ساخت شومینه در فضای باز بیرون

بعد از عمل آوری مخلوط سیمان و آب، حالا نوبت ساخت پایه سنگی است. این مرحله یکی از مراحل مهم ساخت شومینه در فضای باز است. بلوک‌های سنگی را از وسط شروع به چیدن کنید، زیرا این کار باعث می‌شود به ابعاد مورد نظر خود برسید.

فقط کافی است سنگ‌ها را در کنار هم قرار دهید، به هیچ ملات یا چسبی نیاز نیست! پایه سنگی را به اندازه یک رَج و با فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متری نسبت به فونداسیون اجرا کنید (از هر طرف فونداسیون ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر فاصله باشد). اگر شومینه کوچکی دارید، می‌توانید از آجر فشاری برای پایه استفاده کنید.

ثبت سفارش آنلاین اجرای شومینه سنگی و باربیکیو

مرحله ۵: جعبه شومینه را بسازید

ساخت شومینه در فضای باز خانه

جعبه قلب شومینه شماست! در واقع این دقیقاً همان جایی است که در آن آتش شعله می‌کشد. جعبه شومینه از دو بخش بیرونی و داخلی ساخته می‌شود. اول باید با استفاده از سنگ و یا بلوک سیمانی، طرف بیرونی را بسازید. سپس با استفاده از آجر نسوز، طرف داخلی را اجرا کنید.

4 17

ارتفاع جعبه آتش تقریباً می‌تواند به اندازه ۱۰ تا ۱۲ رَج باشد. همچنین بالای دهانه شومینه باید از یک تکه فلز مقاوم که نقش نعل درگاه را بازی می‌کند، استفاده شود. این تکه فلزی، وزن سنگ‌ها یا آجرها در رَج‌های بالاتر را تحمل می‌کند. همچنین می‌توانید از چسب سیلیکون برای چسباندن سنگ‌ها استفاده کنید.

5 16

مرحله ۶: حالا نوبت ساخت اتاق دود است

ساخت شومینه در فضای باز حیاط

از دیگر مراحل ساخت شومینه در فضای باز، اجرای اتاق دود است. برای این کار از هر طرف جعبه شومینه به اندازه حداکثر ۱۰ سانتی‌متر فاصله ایجاد کنید تا ابعاد اتاق دود کمتر از جعبه شومینه شود. ارتفاع اتاق دودکش می‌تواند تا ۲۰ رج بالا برود، ولی ارتفاع آن بستگی به مقدار فضا و تعداد متریال‌های موجود دارد.

برای استحکام بیشتر می‌توانید از چسب سیلیکون استفاده کنید. برای شومینه های کوچکتر می‌تواند از ملات ماسه و سیمان برای ساخت جعبه و اتاق دودکش استفاده کرد. برای رَج‌های پایانی اتاق دود باید از نردبان و کمک یک دوست بهره ببرید (اگر ارتفاع شومینه زیاد باشد).

نکته: می‌توانید برای زیباتر شدن شومینه خود از کلاهک دودکش استفاده کنید.

نحوه ساخت شومینه در فضای باز

نکات مهم برای ساخت شومینه در فضای باز

در ساخت شومینه باید برخی از نکته‌های مهم به شرح زیر را در نظر بگیرید:

سبک طراحی

ساخت شومینه در فضای باز پیچیده‌تر از آن است که تصور می‌شود. در مرحله اول، طراحی را باید مهم‌ترین مرحله در ساخت شومینه در نظر گرفت. در مورد اینکه می‌خواهید یک شومینه کوچک، ساده و عاشقانه داشته باشید یا یک شومینه بزرگ، گرم و گروهی، تصمیم با شماست.

سبک طراحی شومینه در انتخاب ابعاد، متریال و مقدار بودجه مؤثر است. عامل دیگری که هنگام طراحی باید به آن فکر کرد، محلی است که قرار است شومینه ساخته شود. محیطی که شومینه در آن قرار می‌گیرد باید چشم اندازی زیبا و گیرا داشته باشد.

نکات مهم برای ساخت شومینه در فضای باز

مصالح ساختمانی

پس از انتخاب طراحی شومینه و محل ساخت، انتخاب مصالح ساختمانی مهم است. هر شومینه در فضای باز باید با مصالحی ساخته شوند که از نظر گرما ایمن باشند. آجر و سنگ می‌توانند تنها انتخاب‌ها باشد. در جعبه شومینه باید از آجر نسوز استفاده کرد، زیرا در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد.

در نوع سنگ نیز سنگ لاشه می‌تواند انتخابی عالی باشد. اگر هم به دنبال زیبایی و گرمای بیشتری هستید، می‌توانید از آجر قرمز برای تزئیات بیرونی به‌همراه ملات برای ایجاد بَندهای افقی و عمودی زیبا استفاده کنید.

مقدار بودجه پرداختی

ساخت شومینه در فضای باز مانند هر نوع پروژه ساخت و ساز است. هزینه آن‌ها بسته به دکوراسیون، اندازه و مصالح ساختمانی افزایش یابد. استفاده از مصالح تزیینی یا به کارگیری نیروهای متخصص، همه بر میزان قیمت می‌افزایند.

اما اگر به دنبال ساخت یک شومینه کوچک هستید، می‌توانید بدون اجرای فونداسیون، فقط با تعدادی آجر و سنگ، بودجه خود را کاهش دهید. اگر هم می‌خواهید یک فضای دورهمی دوستانه ایجاد که در کنار شومینه، انواع وعده‌های غذایی خوشمزه را میل کنید، به غیر هزینه برای ساخت شومینه، باید هزینه‌ای را برای تهیه مبلمان فضای باز نیز در نظر بگیرید.

نکات مهم برای ساخت شومینه در فضای باز

کلام آخر

ساخت شومینه در فضای باز هم آزادی و هم لذت بردن از محیط بیرون را افزایش می‌دهد. درحقیقت، شومینه بیرونی مانند شومینه داخلی می‌تواند به عنوان یک نقطه کانونی تبدیل شود که همۀ افراد را دور خود جمع می‌کند. مهم است در اطراف شومینه از میز و صندلی برای گذراندن وقت در عصر استفاده کرد. بنابراین، چیدمان مبلمان فضای باز نیز امری ضروری است که به آرامش و تعامل بیشتر افراد با یکدیگر کمک می‌کند.

نظر شما درباره ساخت شومینه در فضای باز چیه؟ هر نظر و ایده‌ای دارین، ما مشتاقانه منتظر شنیدنش هستیم.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 481 views بار دسته بندی : مبلمان فضای باز تاريخ : 1 می 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها